Marockos herrlandslag i fotboll mot spaniens herrlandslag i fotboll tidslinje

by Hannes Berg

Marockos herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll – En tidslinje

Låt oss ta en resa i tiden för att se på några avgörande matcher mellan Marockos och Spaniens herrlandslag i fotboll, och varför dessa lag har blivit så emblematiska för fotbollsälskare runt om i världen.

Historien börjar

Vi börjar vår resa i 1961, då de två lagen först möttes i en vänskapsmatch. Denna första kraftmätningen mellan lagene gav en vinst till Marockos herrlandslag. Spanien skulle dock inte gå hem tomhänt.

Datum Event Resultat
1961 Första Vänskapsmatch Marocko vinner
1964 Vänskapsmatch Spanien vinner
1986 VM i Fotboll Oavgjort
2018 Vänskapsmatch Oavgjort

Återkomsten

År 1964, under en annan vänskapsmatch, tog Spaniens herrlandslag hem segern. Detta markerade början på en lång och intensiv rivalitet mellan de två lagen som fortfarande sprakar idag.

Stora möten

Under VM i fotboll 1986, möttes de två lagen i en passionerad och omstridd match som slutade oavgjord. Efter matchen blev det klart att båda lagen innehar en framstående plats inom internationell fotboll.

Senaste utvecklingen

Under en vänskapsmatch 2018 stod det åter tydligt att Marocko och Spanien matchar varandra väl på fotbollsplanen, matchen slutade åter en gång oavgjord.

Spanien och Marocko idag

Fastna inte i det förflutna, tagga istället för framtidens matcher mellan dessa två titaner. Med tanke på deras historia, kan man bara gissa vad framtiden har att erbjuda för dessa två fantastiska lag.

Klart är iallafall att vi kommer att fortsätta följa Marockos herrlandslag i fotboll mot Spaniens herrlandslag i fotboll mycket noga!

Related Posts