Ilse Jacobsen – stöveldrottningen

by Lea Skoglund
FASHION1

Vem är Ilse Jacobsen? Jo, hon är en dansk modedesigner som grundade sitt eget märke för kläder och skor i 1989. Hon är känd för sina kläder och skor av hög kvalitet. Hennes märke har en naturlig och avslappnad stil med fokus på komfort och funktionalitet.

Korta fakta om Ilse Jacobsen

NationalitetDanska
AvledHösten 2022, vid en ålder av 62 år
Första butikÖppnades 1993 i Hornbæk
UtmärkelseHans kungliga höghet Prins Henriks äresmedalj

Återförsäljare av Ilse Jacobsens kläder

Oavsett om du letar efter en varmfodrad vinterjacka, ett par stilrena pumps eller ett par praktiska gummistövlar, kan Ilse Jacobsen erbjuda ett brett utbud av produkter med hög kvalitet i en naturlig och avslappnad stil. Du kan hitta Ilse Jacobsens produkter hos återförsäljare runt om i världen och i olika onlinebutiker.

I Stockholm kan du till exempel hitta Ilse Jacobsens produkter på Åhléns City. Om du vill hitta andra återförsäljare av Ilse Jacobsens produkter i Stockholm eller kanske Malmö kan du söka på nätet eller kontakta Ilse Jacobsens kundtjänst för att få information. 

Om du letar efter Ilse Jacobsen i webbutiker så är Zalando.se ett tips. Där kan kan hitta ett brett utbud av hennes produkter, inklusive gummistövlar av modellen Rub15. Du hittar Ilse Jacobsens produkter hos Zalando genom att söka på märket i deras sökfunktion.

Letar du jacka i färgen “warm pink”?

Ilse Jacobsens kläder har ofta varma, milda färger, men som designer verkar hon också gilla färger som sticker ut. Hennes jackor finns alltså i alla möjliga färger, vilket gör att alla kan hitta en variant som tilltalar dem.

Det verkar dock inte som hennes jackor nytillverkas i den populära färgen “warm pink” längre. Men misströsta inte. Hennes jackor finns i andra vackra färger, inkluderande:

  • Adobe rose
  • Navy
  • Dark indigo
  • Dijon
  • Milk creme
  • Cyber yellow
  • Marigold
  • Light regatta
  • Sage

Naturligtvis har hon också andra typer av plagg, i andra färger. En vinröd tunika kan till exempel vara ett bra val om du vill ha en stilren och feminin tunika i en läcker färg. Tunikan kan passa bra till olika tillfällen och kan kombineras med olika skor och accessoarer.

Skor och väskor från Ilse Jacobsen

En väska från Ilse Jacobsen är ett bra val om du vill ha en stilren och funktionell sådan med en naturlig och avslappnad stil. Väskorna från Ilse Jacobsen finns i olika färger och storlekar och kan användas till vardag och fest.

Skor är en annan populär produkt från Ilse Jacobsen. När det gäller vilka skor som passar till en klänning från Ilse Jacobsen beror det förstås på vilken stil och färg som klänningen har. Om du har en enkel och stilren klänning kan du välja neutrala skor som passar till de flesta tillfällen, som till exempel svarta pumps eller beige sandaler. Om klänningen är mer färgstark kan du välja skor som matchar eller som skapar kontrast. Du kan också välja skor som passar till den stil som du vill skapa, till exempel klackskor för en formell look eller sneakers för en avslappnad stil.

Hur tvättar man en regnjacka från Ilse Jacobsen?

Att tvätta en Ilse Jacobsen-regnjacka kan vara lite annorlunda jämfört med att tvätta vanliga kläder. Regnjackor är oftast gjorda av material som är tåligt mot vatten och smuts, men det är fortfarande viktigt att ta hand om dem på rätt sätt för att hålla dem i bra skick.

En regel som gäller för de flesta regnjackor är att man inte ska tvätta dem i maskin. Istället bör man torka av dem med en fuktig trasa och eventuellt använda ett milt rengöringsmedel för att få bort smuts och fläckar. Se till att läsa tvättråden på jackan innan du tvättar den.

Ilse Jacobsens gummistövlar

Förresten så kanske du också skulle vilja ha gummistövlar från Ilse Jacobsen, för att matcha din regnjacka och hålla dig torr och varm även om fötterna. Det är ju trots allt inte för inte som Jacobsen har fått smeknamnet “stöveldrottningen”.

“Regenlaarzen” är en benämning på höga gummistövlar med ett tjock yttersula. Ilse Jacobsen har olika modeller, i olika färger och mönster, som kan passa bra för olika tillfällen. Matcha gärna färgen på gummistövlarna med färgen på din regnjacka.

Förutom att vara praktiska och hålla fötterna torra på regniga dagar, kan gummistövlar också vara ett stilfullt val för att matcha med andra outfits. Ilse Jacobsen erbjuder också andra typer av gummistövlar, som lågskor och ankelstövlar, som kan vara bra alternativ för olika väderförhållanden och tillfällen.

Related Posts