Rollistan i Så mycket bättre

by Hannes Berg

TV-programmet Så mycket bättre på TV4 är otroligt populärt och efter 13 säsonger är rollistan fortfarande aktuell. Programmet bygger på den holländska serien De beste zangers van Nederland som gick på TV 2009. Året efter kom programmet till Sverige och även flera andra länder över hela världen.

Alla artister gynnas av medverkan

Genom åren har flera av Sveriges mest omtyckta artister medverkat tillsammans med artister som är mer anonyma i Sverige och har större publik utomlands. Bland annat har Lill-Babs, Petter, Magnus Uggla, Kikki Danielsson och Eric Gadd stått på rollistan i Så mycket bättre.

Utöver det har en del av artisterna hamnat i ett nytt ljus och fått en ny publik genom sin medverkan i programmet. De får ett uppsving i sin karriär och en chans att visa upp en annan sida. Tvärtom kan musiken få ett lyft i och med de andra artisternas tolkningar och öka i popularitet igen. Det är en win-win helt enkelt.

Under 2022 års program är rollistan för Så mycket bättre:

Olle Jönsson, sångaren i Lasse Stefanz och Norlie & KKV. Dessutom kommer ett par artister tillbaka igen från tidigare säsonger. Programmet lockar runt 1,5 miljoner tittare varje säsong. Den andra säsongen som gick 2011 hade flest tittare med strax över 1,8 miljoner tittare.

Related Posts