Tripp trapp stol – funktionell och snygg

by Lea Skoglund
children

Många tror att heminredningen är körd när man får barn. Att det plötsligt måste stå fula plastmöbler i varje rum. Det är inte sant. En tripp trapp stol från Stokke är ett bra exempel på en barnmöbel som faktiskt både är praktisk och snygg. Den finns i mängder med färger och träslag så att du kan matcha era befintliga köksstolar. Eller varför inte välja en accentfärg och låta ditt barns stol vara den snyggaste köksmöbeln av alla?

Ett måste i varje barnfamilj

En tripp trapp stol är ett måste i vilket hem som helst där det finns barn. Det här är en smart stol som barnet kan sitta tryggt och bekvämt i under många år. Den tripp trapp stol som Stokke erbjuder är riktigt snygg och hur smart som helst.

Så gott som alla föräldrar längtar efter att få äta en middag i lugn och ro. Allt som oftast är måltiderna en tid av konstant fix och spring. Barn ska plötsligt bajsa, leka eller också får de plötsligt för sig att gå ut. Att få sitta ned och bara njuta av maten är få föräldrar förunnat.

Bra stolar kan åtminstone öka sannolikheten att alla familjemedlemmar får sitta ned i lugn och ro. En tripp trapp stol är också stabil och det finns ingen risk att barnet ramlar av eller välter stolen.

En stol som går att modifiera…

Att använda en bygel till din treårings stol är ingen dum idé och kan faktiskt vara positivt även för barnets matro. Vissa barn sitter lättare stilla än andra, de som kan behöva lite hjälp. Vad som är så smart med Stokkes tripp trapp stol är att den går att använda från baby-åldern tills barnet är stort nog att sitta på en vanlig stol. Allt du behöver är ett par tillbehör.

På en tripp trapp stol har du också möjlighet att flytta både fotstödet och sitsen. Även detta betyder att du kan anpassa stolen allteftersom ditt barn växer. Du kan justera båda dessa i såväl djupled som höjd. Du kan helt enkelt se till så att ditt barn får sitta ergonomiskt under alla år.

…till och med för den nyfödda babyn

Du kanske trodde att du behöver vänta till ditt barn har blivit två tre år innan du kan slå till med en tripp trapp stol, men icke. Stokke har en supersmart lösning när du kan fästa en newborn-sits eller en babysits på stolen, vilket gör att du kan använda den redan från baby-åldern. Det finns också en praktisk bricka som går att köpa till.

Som nybliven förälder vill man förstås ha sin baby nära och det är också bra för en nyfödd att få vara med vid matbordet från första början. Det är trevligt och praktiskt för alla, plus att babyn blir van vid att befinna sig vid köksbordet när det serveras mat.

Detta kommer kanske att hjälpa er längre fram när barnet väl har börjat äta fast föda. Att sitta med vid matbordet är då redan en naturlig vana, för hela familjen. Förhoppningsvis ska det ge hela familjen bättre matro och mer lugn och ro i tillvaron.

Leta begagnat

Att ha barn kostar pengar och en bra sak för både din plånbok och miljö är därför att leta begagnat. Det finns ofta mycket barnrelaterade produkter på andrahandsmarknaden, så som exempelvis just tripp trapp stolar. Även stolens tillbehör går ofta att hitta begagnade.

Blocket är en välkänd och bra sajt som du kan vända dig till. Även Tradera kan ha begagnade saker som är relevanta för dig, och även där kan du hitta säljare i ditt närområde så att du kan åka dit och hämta sakerna istället för att betala dyra transporter.

Tänk på att välja produkter av god kvalité, inte minst när du köper begagnat. Du vill att sakerna ska hålla och helst att du själv kan sälja dem vidare senare. Att köpa och sälja begagnat är både enkelt och smart. Du får mer pengar över att lägga exempelvis på upplevelser tillsammans eller varför inte jobba lite mindre?

Det finns många fördelar med att i allt större utsträckning gå över till en hållbar konsumtion. Det kan ge dig mer tid och närvaro med din familj. Så handla gärna begagnat eller köp nytt av god kvalité och sälj sedan vidare själv. Det viktiga är att möbler och prylar får cirkulera och att de får glädja många hem innan de är redo för tippen.

Ett val som står sig länge

Att få barn är en stor omställning i livet och kan vara omtumlande. Som nybliven förälder är det lätt att tro att du behöver köpa allt och lite till på baby-marknaden. Välj istället färre saker av god kvalité och när du kan, gör val som står sig länge. Det säger sig själv att det inte går att ha samma kläder på en baby som på en sjuåring, men när det gäller stolar kan du faktiskt ha samma stol i så många år. Åtminstone om du väljer en supersmart tripp trapp stol. 

Related Posts