Vilket lufttryck ska du ha i däcken på din moped

by Hannes Berg

Vilket lufttryck ska du ha i däcken på din moped?

Har du någonsin funderat på vilket lufttryck du ska ha i däcken på din moped? Man kan tjäna mycket på att ha rätt lufttryck i däcken, till exempel längre livslängd på däcken, bättre bränsleekonomi och en säkrare körning. Så, låt oss gräva lite i detta och se vad vi kommer fram till.

Huvudregeln är enkel – du ska följa tillverkarens rekommendationer. Varje mopedmodell kan ha olika specifikationer för optimalt lufttryck i däcken. Normalt sett kan dessa uppgifter hittas i användarmanualen eller någon annanstans på mopeden. Hittar du inte denna information, kan du alltid rådfråga din återförsäljare.

Fordon Däcksstorlek Rekommenderat lufttryck
Moped 2.50-16 2.0-2.2 bar
Moped 2.75-17 2.0-2.2 bar
Moped 3.00-18 2.2-2.5 bar
Moped 3.50-10 2.0-2.2 bar

Märk dock att lufttrycket i däcken kan behöva justeras beroende på förhållandena. Till exempel, om vägen är blöt eller om du ska köra med en passagerare. I sistnämnda fall skulle du kanske behöva lägga till lite mer luft i däcken för att kompensera för den extra belastningen.

I slutändan är ett säkert, stabilt och bekvämt däcktryck det vi är ute efter. Så rådet är att kontrollera lufttrycket regelbundet, anpassa det efter vägförhållandena och se till att det ligger inom det räckvidd som anges av mopedens tillverkare. Så hoppa upp på mopeden och glid elegant genom stadsdjungeln med rätt lufttryck i däcken!

Related Posts