De mest populära esport-spelen

by Hannes Berg

E-sportens värld fortsätter att bli allt större och allt fler har intresse för den virtuella världen. De bästa spelarna har blivit riktiga stjärnor inom esporten och det finns en hel värld att upptäcka. Men vilka e-sporter är de mest populära egentligen? Vi kommer här gå igenom de olika alternativen vad gäller såväl de mest populära e-sporterna, antalet utövare, och vilka spel som är bäst när det kommer till kategorin betting esport. Vilken är din favorit?

CS:GO är nummer 1 i Sverige

I den klassiska varianten av detta strategiska first-person shooter-spel är det två lag med fem spelare i varje lag som tävlar mot varandra. Det ena laget är terrorister och det andra anti-terrorister. Till skillnad från många andra spel kan en spelare som dör i spelet inte återuppta en runda. Istället är den spelare borta fram tills nästa runda börjar.

I Counter Strike: Global Offensive finns det två olika uppdrag. Terroristerna har som uppgift att placera en bomb på någon av de förutvalda zonerna och försöka vakta den tillräckligt länge för att den ska sprängas. Målet för anti-terroristerna är att eliminera den andra sidan innan de kan spränga bomben. I CS:GO finns också uppdraget att rädda en av de två gisslan som hålls av terroristerna, och föra gisslan över till ett räddningsområde. En match avslutas också om något av lagen blir eliminerade.

Med andra ord är det ett händelserikt spel och det finns flera marknader att betta på. Vi har fått se många varianter av betting csgo de senaste åren och spelet fortsätter att vara omåttligt populärt vad gäller utövare, tittare och allt som rör oddsande. Det finns fler än 10 000 professionella spelare i CS:GO idag.

League of Legends

I det populära strategispelet League of Legends är det två lag som tävlar mot varandra på en klassisk MOBA karta. Varje lag består av fem spelare och du kan välja mellan fler än 150 olika karaktärer. Varje karaktär tar sig an en av fem olika roller i form av Toplane, Midlane, ADC, Support och Jungler.

Varje “champions” har fyra stycken förmågor som kräver olika taktiker. Spelaren för varje roll tävlar mot motsvarigheten från det andra laget. Målet med spelet är att förstöra motståndarnas olika objekt och penetrera deras bas och förstöra nexus. League of Legends har blivit omåttligt populärt och det finns fler än 7100 professionella spelare.

Fortnite

Hypen som uppstod från Battle Royale-spelet Fortnite har fortfarande inte dött. Reglerna är enkla då 100 spelare tävlar mot varandra på en stor karta och den som sist står kvar vinner. Men Fortnite skiljer sig från andra spel inom kategorin Battle Royale. Detta då Fortnite har ett fokus på olika tillgångar och byggnadsstrukturer som kan ge ett taktiskt övertag mot andra spelare.

Fortnite lanserades 2017 men är än idag extremt populärt. Det finns fler än 4 000 professionella spelare inom Fortnite.

Dota 2

Dota 2 har många likheter med League of Legends då det också är fem mot fem spelare på en MOBA-karta. Dota 2 lockar dock mer för vissa tack vare den fina grafiken samtidigt som det är ett mer taktiskt men mindre mekaniskt spelläge. Spelaren väljer mellan över 110 olika hjältar och fem stycken roller finns att tillgå för varje lag.

De senaste åren har Dota 2 blivit det mest populära e-sport-spelet vad gäller professionella spelare. Spelet lanserades år 2013.

Overwatch

Overwatch kommer från skaparen Blizzard Entertainment som också ligger bakom World of Warcraft. Det som gör Overwatch så populärt är att det kombinerar first-person shooter med MOBA. Det innebär att du spelar som en shooter med perspektivet first-person. Samtidigt är det MOBA som gäller vilket betyder att du kan välja mellan olika karaktärer för olika roller.

Varje karaktär har olika vapen samt fyra stycken roller. Det finns fler än 3 000 professionella spelare inom Overwatch som lanserades 2016. Spelet har framförallt fått en rejäl ökning vad gäller antalet tittare och fortsätter bli allt mer populärt.

Related Posts