Hur länge ska man vänta på att han hör av sig

by Hannes Berg

Hur länge ska man vänta på att han hör av sig?

Många grunnar och klurar på frågan ”hur länge ska man vänta på att han hör av sig?”. Här kommer det fyrkantiga och typiskt svenska svaret, det beror på. Men, oroa dig inte, jag ska försöka att ge dig en användbar vägledning.

Kommunikationen vid starten

Om ni har dejtat ett tag, och kommunikationen tidigare har varit bra, då bör det inte dröja alltför länge innan han hör av sig igen. Människor är varelser av vana. Om han tidigare har hört av sig inom en viss tid, bör det likaså hända igen.

Känn efter vad du vill

Egentligen, det handlar mindre om hur länge du ska vänta på att han hör av sig, och mer om hur du känner. Om du känner att du vill höra av dig, gör det. Det är 2000-talet, ingen regel säger att killen ska göra första draget.

Vad säger forskningen?

Forskning visar att vi bör vänta minst 24 timmar innan vi skickar ett andra meddelande om vi inte har fått svar på det första. Men, återigen, det beror på situationen och relationen mellan dig och personen.

Vår sammanfattning

Så, hur länge ska man vänta på att han hör av sig? Tja, det beror på dina förväntningar, typen och kvalitén på kommunikationen och personliga känslor. Var du själv och kommunikera öppet. Livet är för kort för att spela vänta-spel!

Situation Tiden man bör vänta Tips
Efter första dejten 24-48 timmar Var ärlig och direkt, men inte påträngande
Efter en konflikt 24 timmar Ge varandra tid att lugna ner sig
Efter ett meddelande utan svar 24 timmar Var tålmodig, vi har alla liv utanför mobilen

Related Posts