Tina Ernstberger – i skuggan av Alexander Ernstberger

by Lea Skoglund
shadow

När Allra-skandalen briserade för några år sedan var Alexander Ernstberger på allas läppar. Ynglingen som förkroppsligade snabba klipp och dessutom såg ut som ett skolboksexempel på en riktig östermalmsglidare. Kort sagt ett lätt offer för massmedia och svenska folkets vrede. Men vem är hans fru, Tina Ernstberger?

Snabbt om Tina Ernstberger

Vem?Gift med Alexander Ernstberger, mannen som gav Allra-skandalen ett ansikte
Var?Skriven på Granitvägen i Täby
Varför?Ofrivilligt känd som hustru till nu dömde Alexander Ernstberger
Före giftermåletHette hon Tina Kinch och hade olika roller som finanschef bland annat på Newsec

Tina Ernstberger, barn och övrig familj

Från bilderna under rättegången kring Allra-skandalen syns det tydligt att Tina Ernstberger är gravid. Tina Ernstberger borde således ha åtminstone ett barn.

Alexander Ernstbergs far, Jan Ernstberger, som således är Tina Ernstbergers svärfar, har en lång karriär som styrelseordförande och VD och har innehaft många poster inom Svenskt Näringsliv. På flashback hävdas att Jan Ernstberger är både civilekonom och civilingenjör, men det är svårt att få dessa uppgifter bekräftade. Att Jan Ernstberger också är av så stort intresse beror säkerligen på hans fashionabla adress på Strandvägen 57 i Stockholm. Allt kring familjen Ernstberger andas lyx och flärd. Villan som makarna Ernstberger ägde på Lidingö, vilken nu är såld, gick tidigare under epitetet “Sveriges Dyraste villa”.

Tina Ernstberger på flashback

Som så många andra som blivit inblandade i skandaler, är Alexander och Tina Ernstberger flitigt omskrivna på flashback. Omdömena om Tina Ernstberger på flashback är som vanligt kommentarer av slag som är både över och under bältet. Man upphör aldrig att förvånas över folks tyckande och tänkande när man läser om Tina Ernstberger på flashback.

Som vanligt anar man en del avundsjuka bakom alla otrevliga och nedsättande kommentarer och tillmälen. Men det har ju blivit regel i Sverige att kändisar och personer som på ett eller annat sätt trampat över lagens råmärke är fritt villebråd. Anonymiteten som många gömmer sig bakom på flashback, lossar tungbanden eller i detta fall tangentbordets band. Även svärfar Jan Ernstberger får på flashback finna sig i att kopplas till både det ena och det andra. Såsom att han skulle vara skyldig till diverse överträdelser och brott.  

Tina Ernstberger på Mr Koll och i annan media

Mr Koll är ett annat verktyg för nyfikna att få reda på mer om grannen eller kändisen. En slagning på Tina Ernstberger på Mr Koll visar att hon är mer efterfrågad än andra personer.

Tina Ernstberger förekommer även på Ratsit. Tina Ernstbergers sida på Ratsit ger information om att hon är gift med Alexander Ernstberger, men att de vid datum för slagningen inte bor på samma adress. Detta torde överensstämma väl med verkligheten då Alexander Ernstberger för närvarande avtjänar ett sexårigt fängelsestraff på Kumlaanstalten. Utöver sex års fängelse är han dömd till näringsförbud i tio år.

Tina Ernstberger finns även på instagram, men som med många kända personligheter är det omöjligt att bekräfta om det  är den riktiga Tina Ernstbergers instagram, eller om den lagts upp av någon annan. Till seriösa fakta hör i vart fall att hon är utbildad i ekonomi. Nedan ser du några av hennes tidigare arbetsgivare.

Bolag som Tina Ernstberger jobbat i:

  • Allra
  • Newsec
  • Metro
  • IPG Mediabrands

Related Posts