Vad ska man äta när man är lös i magen

by Hannes Berg

Vad ska man äta när man är lös i magen

Så, du är lös i magen och undrar vad du ska äta? Oroa dig inte, jag har några råd till hand. Först och främst, tänk på att när din mage är i olag, är det bäst att äta lättsmälta livsmedel som inte irriterar magen.

Knep för en lugn mage

Börja dagen med en mild gröt, tillräckligt tjock så att den är snäll mot magen men tillräckligt lätt för att inte belasta. Tillsätt lite honung för en touch av sötma och näring. Till lunch är kokta grönsaker eller en lätt vegetabilisk purésoppa bra alternativ. Dessutom, kom ihåg att hålla dig hydratiserad, det är viktigt att dricka gott om vatten när vi är lös i magen.

Och slutligen, undvik fettig, kryddstark och tung mat till dess att din mage mår bättre. Fastän dessa rätter kanske är frestande är de inte lämpliga när magen är i uppror.

Måltid Tips Att Undvika
Frukost Mild gröt med honung Starkt kaffe och fettiga livsmedel
Lunch Kokta grönsaker eller vegetabilisk purésoppa Kryddstark och tung mat
Mellanmål En banana eller ett äpple Fettiga snacks
Middag Lätt soppa med en skiva rostat bröd Starka och fettiga rätter

Sammanfattningsvis…

Så vad ska man äta när man är lös i magen? Svaret är enkelt: håll dig till lätta, lättsmälta livsmedel och undvik det som kan irritera magen. Kom ihåg att vatten också är din vän i dessa situationer. Och som alltid, om symtomen fortsätter, är det bäst att söka medicinsk rådgivning. God bättring!

Related Posts