Vem är egentligen Magnus Krepper?

by Lea Skoglund
magic

Det finns skådespelare som många känner igen men få har riktigt bra koll på. Magnus Krepper är en sådan. Trots att publiken fått njuta av många Magnus Krepper-filmer genom åren har Krepper lyckats hålla det mesta av sitt privatliv just privat. 

Snabbfakta om Magnus Krepper

Namn:Magnus Krepper
Född:1967
Yrke:Skådespelare, dansare, artist och trollkarl 
Känd för:Solsidan, Dronningen, Fröken Frimans krig (Dr Recke 2017), Kommissarie Winter

Härifrån känner du igen Magnus Krepper 

Magnus Krepper har varit verksam som skådespelare sedan nittiotalet. Innan han gick in för teater var det magi och dans som gällde. Krepper är utbildad vid balettakademin men har också många år som trollkarl i bagaget. 1998 gick han ut Teaterhögskolan och sedan dess är det skådespeleri som varit hans huvudsyssla, men vad han egentligen medverkat i?

Du kan komma ihåg Magnus Krepper från:

  • Magnus Kreppers Solsidankaraktär. Vid ett flertal tillfällen har Krepper dykt upp i Solsidan och porträtterat Mia Skäringers mycket flummiga bror.
  • Kommissarie Winter där Krepper spelade huvudrollen.
  • Tittarsuccén Bron där Magnus Krepper dök upp som karaktären Stefan Lindberg.
  • Unga Astrid från 2018 där Krepper spelar Astrid Lindgrens pappa.

Därför kysste Magnus Krepper Agnetha Fältskog

Sedan länge är Sanna Krepper Magnus Kreppers fru. Sanna är även hon skådespelare och tillsammans har paret två barn. Både Sanna och Magnus har då och då behövt spela förälskade i andra människor än varandra. För Magnus del hände detta till exempel 2004 när han deltog i skapandet av en dokumentär om Agnetha Fältskog. I ett parti av dokumentären kysser Magnus Krepper den forna ABBA-medlemmen i hela tre minuter och tjugosju sekunder. Kyssen kom även att lägga grund till en musikvideo med Fältskog.

Vad Magnus Kreppers fru tyckte om den oerhört långa kyssen får låtas vara osagt. Att kyssa andra än sin partner är en del av yrket för skådespelare och med tanke på att Sanna själv är en del av denna yrkeskår lär hon ha god insyn i denna typ av sysslor. Med tanke på att paret Kreppers barn är vuxna idag, och föräldrarna fortfarande hänger ihop, verkar förhållandet mellan Magnus och Sanna Krepper inte tagit skada av kärleksakter med andra skådespelare.

Magnus Krepper finns på Instagram

Precis som många andra offentliga personer har även Magnus Kreppe valt att visa upp väl valda delar av sitt liv i sociala medier. För den som vill går det fint att följa Krepper exempelvis på Instagram. Där kan man, förutom att hålla koll på Kreppers skådespeleri, även ta del av hans band. 2022 kom första plattan med Magnus Krepper under namnet Poetry Band. Musiken som Krepper släppte är lågmäld med poetiska texter, jazzinfluenser och vismelodier. På ett år har låtarna var och en för sig genererat omkring tusen lyssningar på Spotify.

Magnus Krepper startade sin Instagram 2019 och har sedan dess skaffat sig lite över 1500 följare genom de 27 inlägg han postat. I ett av sina inlägg visar Krepper upp ett foto av sig själv som barn. På fotot ses Krepper trolla och skådespelaren själv kommenterar denna bild med att allt började med magi för hans del. 

Enligt Magnus Kreppers Wikipedia-sida var hans färdigheter som trollkarl något han fick användning av när han spelade med i julkalendern 1998, När karusellerna sover. De som såg denna julkalender som barn är vuxna idag, men även numera får barn ta del av Magnus Kreppers skådespeleri. Främst Kreppers röst är med all sannolikhet bekant för många barn. Magnus Krepper är nämligen röstskådespelare i flera Disneyfilmer. Senast år 2021 hördes han i storfilmen Raya och den sista draken då han gjorde rösten år Rayas pappa. Att låna ut sin röst till Disney har Magnus Krepper gjort då och då sedan 2003 då han dubbade filmen Björnbröder. 

Related Posts